Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σεξουαλικός προσανατολισμός και οργασμός

Μελέτη από το Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction του Παν/ μιου της Indiana των Η.Π.Α., προσπάθησε να αναλύσει πώς το φύλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός σχετίζονται με την επίτευξη οργασμού.

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 1497 άνδρες και 1353 γυναίκες ηλικίας άνω των 21 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο στο οποίο δήλωναν το φύλο και τη σεξουαλική προτίμησή τους ( ετεροφυλόφιλοι / ές, ομοφυλόφιλοι / ές, αμφιφυλόφιλοι / ές).

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να έχουν τακτικές σεξ.επαφές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και να "βρίσκονται" με σταθερό σύντροφο ώστε να υπάρχει σεξουαλική οικειότητα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν οτι συνολικά οι άνδρες έχουν την "εμπειρία" του οργασμού στο 85% των επαφών τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών είναι 63%. Αναλύοντας ανά σεξουαλική προτίμηση στις γυναίκες τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία. 


Συγκεκριμένα οι ομοφυλόφιλες γυναίκες βίωσαν τον οργασμό σε ποσοστό 75% σε σύγκριση με το 62% των ετεροφυλόφιλων και το 58% των αμφιφυλόφιλων γυναικών. Το παραπάνω μπορεί ναερμηνευτεί από τογεγονός οτι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες αισθάνονται πιο "άνετα"και είναι περισσότερο "οικίες" με το γυναικείο σώμα και μπορούν έτσι να προκαλέσουν πιο εύκολα οργασμό στις συντρόφους τους.

Οσον αφορά τους άνδρες στις υποομάδες ανάλογα με τη σεξουαλική προτίμηση δεν παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική διαφορά σχετικά με την επίτευξη οργασμού.


Ενα άλλο συμπέρασμα ήταν πως σε σύγκριση με τους άνδρες ο γυναικείος οργασμός είναι λιγότερο προβλέψιμος και πιο "πολύπλοκος". Αυτό για τους επιστήμονες είναι αναμενόμενο αν λάβουμε υπόψιν την διαφορετικότητα της γυναίκας και τα πολλαπλά κέντρα διέγερσης και οργασμού.


Η μελέτη καταλήγει στο ότι θα χρειαστούν και άλλες μελέτες με ανάλυση και άλλων παραμέτρων (π.χ. ευκαιριακοί σύντροφοι, πόνος κατά την επαφή),από τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν στοιχεία ώστε οι ειδικοί επιστήμονες σεξουαλικής υγείας να μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο αποτελεσματικά.

ΠΗΓΗ: Variation in Orgasm Occurence by Sexual Orientation in a Sample of U.S. Singles J.R Garcia etal  THE JOURNAL OF SEXUAL MEDICINE.  18AUG2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου