Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ανδρική αντισύλληψη

Τα τελευταία χρόνια, η ανδρολογική επιστοιμωνική "κοινότητα" έχει στρέψει το ερευνητικό της ενδιαφέρον στην ανακάλυψη του ανδρικού αντισυλληπτικού με ως τώρα "φτωχά" αποτελέσματα.

Πρόσφατη μελέτη από το Parsemus Foundation ερευνάται αποτελέσματα μιας νέας μορφής ανδρικού αντισυλληπτικού, του Vasalgel. 


Το Vasalgel είναι μια γέλη, η οποία ενίεται στον σπερματικό πόρο "μπλοκάροντας" τη διέλευση των σπερματοζωαρίων. 

Ως εκ τούτου υπάρχει παραγωγή εκσπερματίσματος χωρίς σπερματοζωάρια και κατά συνέπεια δεν μπορεί να επιτευχθεί "γονιμοποίηση".

Η τεχνική και η φιλοσοφία του Vasalgel είναι παρόμοια με τη χειρουργική απολίνωση των σπερματικών πόρων με τη διαφορά οτι είναι λιγότερο επεμβατική μιας και πραγματοποιείται μόνον μια ένεση.

Οι μέχρι σήμερα μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί σε κουνέλια και μπαμπουίνους με πολύ καλά αποτελέσματα. 


Μια ένεση Vasalgel μπορεί να εξασφαλίσει αποτελεσματική αντισύλληψη για πολλά χρόνια και η δράση του είναι αναστρέψιμη αφού μια νέα ένεση - αντίδοτο μπορεί να "καθαρίσει" το Vasalgel και ο άνδρας να επανακτίσει τη γονιμότητά του.

Από το 2015 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές σε άνδρες και σύμφωνα με το Parsemus Foundation, από το 2017 αναμένεται το Vasalgel να διατεθεί στο εμπόριο.

ΠΗΓΗ: First Male Contraseptive injection to Undergo Testing in 2015 Sexual Health Matters.  10/SEP/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου