Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μέγεθος πέους

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BJU International προσπαθεί να απαντήσει το ερώτημα "τί ορίζεται μικρό πέος;" 

Η μελέτη προέρχεται από το Kings College London and South London and Mandsley NHS Foundation Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξιολογήθηκαν και ανασκοπήθηκαν 17 συνολικά μελέτες που περιέλαβαν 15521 άνδρες ηλικίας άνω των 17 ετών.

Οι μετρήσεις των διαστάσεων του πέους των παραπάνω ανδρών πραγματοποιήθηκαν με τις τυποποιημένες διαδικασίες από επιστήμονες υγείας και περιλάμβαναν το μήκος και την περίμετρο του πέους σε χάλαση και σε στύση.

Ολα τα δεδομένα αναλύθηκαν με σκοπό τη δημιουργία νομογραμμάτων με τη μορφή γραφικών παραστάσεων που να απεικονίζουν το μέσο μήκος και τη μέση περίμετρο του πέους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΣΕ ΧΑΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 9,16ΕΚ. (3,6 ΙΝΤΣΕΣ) ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΥΣΗ 13,12ΕΚ.(5,16 ΙΝΤΣΕΣ). 


Η ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 9,31ΕΚ.(3,68 ΙΝΤΣΕΣ)ΣΕ ΧΑΛΑΣΗ ΚΑΙ 11,66ΕΚ.(4,59 ΙΝΤΣΕΣ)ΣΕ ΣΤΥΣΗ.

Οι ερευνητές πιστεύουν οτι τα νομογράμματα θα είναι πολύ χρήσιμα σε κλινικές μελέτες και οτι οι ιατροί θα μπορούν να καθυσηχάσουν τους άνδρες που νομίζουν πως έχουν μικρό πέος ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται εντός φυσιολογικών ορίων.


Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε οτι οι άνδρες που νομίζουν οτι έχουν μικρό μέγεθος πέους συχνά εκδηλώνουν και άλλες "διαταραχές" κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα  όπως άγχος,κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές.


Τα παραπάνω συμπτώματα στοιχειοθετούν το γνωστό σύνδρομο body dysmorphic disorder,το οποίο πλήττει το 1% του πληθυσμού των Η.Π.Α

ΠΗΓΗ: Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect
penis length and circumference in up to 15.521 men David Veal et.al BJUI, doi 101111/ bju 13010 published online 2 March 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου